Stadshuis Het Kielzog, Hoogezand-Sappemeer, Nederland

Project Het Kielzog
Client Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Locatie Hoogezand-Sappemeer
Architect De Zwarte Hond
Aannemer Groothuis Bouwgroep Genemuiden
Design Entree Royal Full Vision Revolving Door; Model RFV 3700 AY NSWM MCW RC2 (burglar proof)
Dimensies Ø 3700 mm, hoogte 2925 mm

Stadshuis Het Kielzog, Hoogezand-Sappemeer, Nederland

De gemeente Hoogezand-Sappemeer wilde een herkenbaar multifunctioneel overheidsgebouw ontwikkelen dat dienst kan doen als theater, artsenpraktijk, bibliotheek èn gemeentehuis.

Het Kielzog gebouw moet de inwoners van deze Nederlandse gemeente toegang geven tot vele soorten van dienstverlening, informatie, educatie, cultuur en recreatie. Het gerenoveerde gebouw wordt daarmee de trots van Hoogezand-Sappemeer.


Bauporte is trots te melden dat ze in opdracht van de Gemeente een RC2 bestendigde tourniquet heeft ontwikkeld, gebouwd en geïnstalleerd. Door het creëren van het glazen dak is er door Bauporte daglicht naar binnen gebracht in deze entreedeur. Het model is een Bauporte Tourniquetdeur Royal Full Vison 3700 AY NSWM MCW RC2.

Kielzog-outside-right-7-web


Het multifunctionele complex nodigt iedereen uit om naar binnen te stappen. De hoofdingang biedt een entree voor iedereen; van rolstoel tot invalide wagen tot ouders met kinderwagens

Kielzog inside left closed

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Standaard wordt de deur door radars geactiveerd, zodat iedereen ongehinderd naar binnen kan lopen. Als de invalide knop wordt ingedrukt, draait de deur op 50% van de snelheid. Zo kan iedereen op een veilige wijze naar binnen, zoals vastgesteld in de DIN EN 16005.

Kielzog Outside right 9


De nooduitgang is in de deur geïntegreerd. Wanneer er een brandalarm wordt gedetecteerd, vouwen de deurvleugels automatisch naar buiten, zodat er direct een veilige vluchtroute ontstaat. ‘s Nachts houdt de geïntegreerde NSWM veiligheidswand met inbraakwerend glas (volgens RC2 EN 1267) het gebouw veilig tegen inbraak. Deze RFV is de eerste RC2 tourniquet ooit gebouwd. In onze fabriek is de deur volledig getest door IFT Rosenheim en heeft een certificering behaald.

Kielzog Inside left open

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren