4 Sterren Hotel Radisson Blu, Amsterdam, Nederland

Project Radisson Blu
Client Radisson Blu
Locatie Amsterdam, The Netherlands
Design Entree Circular Full Vision, CFV 2700 AY TALL
Dimensies Ø 2700 mm, hoogte 5500mm

4 Sterren Hotel Radisson Blu, Amsterdam, Nederland

Midden in het centrum van Amsterdam is het 4-sterren superior Radisson Blu Hotel gevestigd. Gelegen op een steenworp afstand van de beroemde grachten van Amsterdam, moest design van gevel en entree als eyecatcher fungeren maar daarbij ook in de omgeving opgaan.

Deze tourniquet is opgebouwd uit een doorgelast RVS constructie, welke ‘schoefoos’ is bekleed met gezette en gewalste aluminium beplating. Het roterende gedeelte is stabiel uitgevoerd en samengesteld uit een RVS as (mirror  finished) met daaraan afgehangen de deurvleugels.

radisson-IMG-2192-1

 

 

Met deze 3 veugelige tourniquet is er ongeacht de stand van het roterende gedeelte altijd een deurvleugel links en rechts welke contact maakt met de stabiele zijwanden. Er is zodoende geen direct contact tussen de binnen- en buitenlucht. Voor een optimale tochtwering zijn de deurvleugels uitgevoerd met dubbele borstels welke voorzien zijn van een isolerende folie. In combinatie met het verwarmingselement zorgt dit ervoor dat er nauwelijks tot geen koude buitenlucht naar binnen komt. In de zomer werkt dit uiteraard andersom, waarmee de warme lucht buiten blijft. In beide gevallen levert dit grote energiebesparing op.

Schermafbeelding 2020-04-20 om 10.26.50

Deze tourniquet is elektrisch aangedreven. Daar er onvoldoende ruimte was om de aandrijving in de vloer te verwerken, is de aandrijving tegen het kelderplafond gemonteerd. Ook dit is weer een voordeel van maatwerk; alles is mogelijk.