Kantoorgebouw World Port Center, Rotterdam, Nederland

 

Project World Port Center Rotterdam
Client Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Locatie Rotterdam
Architect Graziosi Progetti
Aannemer Heembouw BV
Design entree Royal Prestige Revolving Door; Model RP 3300 AYN TALL

Kantoorgebouw World Port Center, Rotterdam, Nederland

Kop van Zuid in Rotterdam is de prominente locatie van het World Port Center, ontworpen door Sir Norman Foster architects. Grazioso Progetti kreeg de opdracht om de entree te renoveren en er een centrale receptie te creëren. In samenwerking met Bauporte werd een compleet nieuw entreeconcept voor het gebouw  gerealiseerd.


De grootste uitdaging lag in het veranderen van de bestaande entreedeur. Deze was te laag, te breed en te gedateerd het paste niet meer bij deze tijd en de uitstraling van het gebouw. Daarbij vormde de entree niet een geheel met het gebouw, omdat de deur te ver van de gevel was gepositioneerd.

PortOfRotterdam-1


Graziosi Progetti architects ontwierp in samenwerking met Bauporte een slanke draaideur met een hoogte van 5.5 meter. Deze hoge deur wordt aangedreven door een elektromotor boven het glazen plafond.

PortOfRotterdam-8


De tourniquet heeft een uniek plafond met LED sfeerverlichting

PortOfRotterdam-5 Ceiling

Bewaren

Bewaren

PortOfRotterdam-9

Ondanks de aanzienlijke hoogte, voldoet de draaideur aan de DIN EN16005 veiligheidsnormering. Sensoren maken ongewenst aanraken van bezoekers niet mogelijk. De ronde nachtdeuren aan de buitenzijde houden de entree ‘s nachts gesloten en veilig.

PortOfRotterdam-2 inside out


Deze draaideur is uniek, uitgesproken en staat voor de kwaliteit van Bauporte Entree Design.

PortOfRotterdam-6 Ceiling 2

Bewaren

Bewaren