Torre Europa, Madrid, Spain

Project Entree Torra Europe
Client Torre Europa
Locatie Madrid, Spain
Design Entree CFV 2500 AX N TALL ACW
Dimensies Ø 2400 mm, height 5500mm

Torre Europa, Madrid, Spain

Gelegen in het hart van het financiële- en zakendistrict van Madrid, bevindt zich de 120 meter hoge Torre Europa. Het is een van de meest indrukwekkende en hoogste gebouwen die de skyline van Madrid bepalen.

Omschrijving

Het gebouw werd gebouwd in 1985 en in 2018 werd het grondig gerenoveerd om het algehele uiterlijk van het gebouw te verbeteren en een van de slimste kantoorcomplexen ter wereld te worden.

Het gebruik van glas heeft een grote rol gespeeld in de nieuwe look van dit iconische gebouw. De open en transparante nieuwe entreehal, ontworpen door Callison RTKL, is gebouwd met de allernieuwste glas constructietechnieken.
De kubusvormige ingang 10x10x12 m is zelfdragend door de naadloze integratie van hoge glaspanelen en onderling verbonden glazen vinnen en balken.

madrid-3-objektIMG

Een luifel van glas en staal hangt over de lobby en wikkelt zich rond de zijkant van het gebouw om het plein met de hoofdingang te verbinden.

Bauporte werd uitgenodigd om een set unieke Tall All Glass Doors te ontwikkelen. De klant had een reeks uitdagende vereisten:

  • de deuren moeten er hetzelfde uitzien als de gevel en daarmee dus een geheel vormen
  • de deuren moesten hoog en elegant zijn
  • de deuren moesten zelfdragend zijn, zonder enige verbinding met de gevel.
  • de deuren moesten voorzien zijn van inklapbare vleugels om deze in geval van nood te openen
  • en last but not least moet de glazen luifel ook naar buiten worden doorgetrokken en daar ruimte te geven aan de naam van het gebouw: TORRE EUROPA

Lobby-innen_0

Bauporte kon al hun expertise en ervaring gebruiken om een volledig op maat gemaakte deur voor Torre Europa te ontwerpen en realiseren. Hiermee verschuiven we opnieuw de grenzen van wat mogelijk is bij het ontwerpen van maatwerk entreeoplossingen.