Van Gogh Museum, Amsterdam, Nederland

 

Project Van Gogh Museum
Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf ‘s-Gravenhage
Locatie Amsterdam
Architect Hans van Heeswijk Architecten
Aannemer Octatube
Design entree 2 Circular Full Vision Revolving Door;
model CFV 2500 MX NSWM RC2 (burglar proof)
Dimensies Ø 2500 mm, Hoogte 2800 mm

Inbraakwerende entree Van Gogh Museum, Amsterdam

In 1999 heeft Kisho Kurokawa Architects & Associates een nieuwe vleugel ontworpen voor het van Gogh Museum in Amsterdam. Een gedeelte van deze museumvleugel bestaat uit een grote glazen overkapping op de kelderverdieping. Deze overkapping is opgenomen als onderdeel van een prachtige nieuwe entrée. De nieuwe entrée van het van Gogh musem is ontworpen door Kisho Kurokawa & Associates en verder ontwikkeld door Octatube en Hans van Heeswijk architecten.


De volledig glazen tourniqeuts -design en bouw door Bauporte- zijn in samenwerking met Octatube in het ontwerp geïntegreerd.

van gogh2


De state-of-the-art glazen structuur completeert de gebogen, ellipsvormige Kurokawa-vleugel terwijl het daarnaast contact behoudt met het authentieke museumgebouw dat ontworpen en gebouwd is door Gerrit Rietveld.

15242-40


Bauporte was verantwoordelijk voor het technisch design, de engineering, productie, installatie en het onderhoud van deze volledig glazen tourniquets. Hiermee geven we het begrip ‘een transparante entrée’ een nieuwe betekenis.

Van Gogh eveing inner view

Bewaren

Bewaren

Per jaar gaan 2,100,000 bezoekers het gebouw in- en uit door de Bauporte tourniquetdeuren. De roestvrijstalen constructie, kwalitatief hoogwaardige lagers en het glas maken dat deze deur 365 dagen per jaar dienst kan doen. Het Bauporte onderhoud geeft hoogwaardige service waarmee storingen worden voorkomen.

15178-103 (1)


De volledig transparante, handmatig bediende tourniquet deuren CFV 2500 MX NSWM RC2 geven dit drukke museum een in- en uitgang.

15191-03


De gecertificeerde NSWM nachtwand sluit het entreesysteem volledig af tijdens sluitingsuren en beveiligen het museum tegen elk ongewenst bezoek. Hiermee wordt voldaan aan RC2 veiligheidsklasse volgens de EN 1627 norm.

Inside view


De in grond gebouwde heaters zorgen dat er geen tocht kan binnen dringen en de entrée continu een aangename temperatuur  heeft. Zowel op warme als koude dagen.

Bewaren

Bewaren