5 Sterren Art’otel, Amsterdam, Nederland

Project Entree Art’otel
Client Art’otel
Locatie Amsterdam, The Netherlands
Design Entree ‘Royal Vision, CFV 3400 AY MCW TALL
Dimensies Ø 3400 mm, hoogte 4250mm

5 Sterren Art’otel, Amsterdam, Nederland

Uitkijkend op het wereldbekende centraal station van Amsterdam is het 5-sterren Art’otel gevestigd. Gelegen grenzend aan de beroemde Dam in Amsterdam, is de entree ontwikkeld in harmonie met het interieurdesign en de monumentale buitengevel. Daarnaast moest deze entree van buitenaf een unieke, uitnodigende uitstraling geven. Kortom, de entreedeur moet de verbinding maken tussen binnen en buiten.


Omschrijving

De geheel glazen tourniquet is opgebouwd uit een volledig doorgelaste RVS constructie. Deze is ‘schroefloos’ bekleed met unieke Bauporte Black-end RVS beplating. Het roterende gedeelte is stabiel uitgevoerd in RVS (mirror finished) met daaraan afgehangen de deurvleugels.


art-hotel-2-2

Met deze hoge 3 vleugelige tourniquet is er ongeacht de stand van het roterende gedeelte altijd een deurvleugel links en rechts welke contact maakt met de stabiele zijwanden. Er is zodoende geen direct contact tussen de binnen- en buitenlucht.

Voor een optimale tochtwering zijn de deurvleugels uitgevoerd met dubbele borstels welke voorzien zijn van een isolerende folie.

De tourniquet is elektrisch aangedreven. Dankzij de speciale vloerconstructie die we voor deze entree op maat gemaakt hebben, kon de aandrijving in één cabine worden weggewerkt.

art-hotel-3-3

Gezien de kleine entree ruimte en het ontwerp van de architect is er op verzoek van de opdrachtgever gevraagd naar een tourniquet die geheel geautomatiseerd een vluchtweg creëert. Bij ontvangst impuls, zal het deurkruis naar een stand bewegen waarbij de vaste vleugel in de buitenste dagopening gaat staan. De twee inklapbare vleugels zullen omklappen naar buiten. Na ontvangst resetsignaal, zal de omgekeerde beweging plaatsvinden. Natuurlijk is ook hier voldaan aan de EN-16005 norm en zijn er beveiligingssensoren die zorgen dat er geen passanten tussen de deurvleugels kunnen worden vastgeklemd.