Kantoorgebouw Kennedytoren Eindhoven, Nederland

 

Project Kennedytoren, Eindhoven
Client Ontwikkelings Combinatie Eindhoven
Locatie Eindhoven, The Netherlands
Architect CAP Architects & Planners/ Van Aken Architecten
Opdrachtgever Josef Gartner GmbH
Design entree Royal Prestige Revolving Doors; model RP 5000 AYN MCW
Afmetingen Ø 5000 mm, height 3000 mm

 

Kantoorgebouw Kennedytoren Eindhoven, Nederland

De entree tot een multifunctioneel gebouw!

De Kennedytoren is een icoon voor de omgeving. Met zijn volledig glazen façades, geplaatst als zogenaamd ‘tweede huid’ in de gevel van het kantoorgebouwen. Het is met recht een eye catcher voor dit gebied!

DSC_0276
De volledige transparantie geeft enerzijds een technologische, revitaliserende ambiance weer. Daarnaast vormt het een natuurlijke overgang tussen de architectonisch totaal verschillende gebouwen van het Kennedy business centre.


DSC_0303
De Kennedy kantoorgebouwen hebben een unieke look & feel. De grote prestige tourniquetdeur heeft een grote capaciteit en is uitgerust met inklapbare vleugels en functioneert daarmee als vluchtweg.


DSC_0309
De ingebouwde heater zorgt ervoor dat er geen koude lucht het gebouw kan binnendringen.


DSC_0313-Edit
De Kennedytoren voldoet aan alle factoren die bijdragen aan het creëren van een duurzame werkomgeving. Door zijn uitstekende toegankelijkheid, de speciale architectuur en het gebruikt van high end, duurzame materialen


DSC_0279-Edit
Dit kantoorgebouw heeft een EPA-U Energie Label-A en voldoet aan de laatste eisen voor gebouwen op het gebied van negen verschillende duurzaamheids-voorwaarden (BREEAM NL). Dit omvat onder andere een energie- en afvalverwerkingsprogramma.


DSC_0295-Edit
Om het duurzame karakter van het gehele gebouw nog maar eens te benadrukken heeft AXA Real Estate speciaal voor dit gebouw heeft een ‘Green lease’ constructie ontwikkeld.