Pino Maglio: tussen ontwerp en realisatie

Sinds 1 januari 2021 ben ik werkzaam bij Bauporte Design Entrances. De entree en deuren markt is mij niet onbekend omdat ik 27 jaar werkzaam ben geweest bij een soortgelijk bedrijf. Het grote verschil met toen en nu is dat Bauporte zich richt op maatwerk- en designoplossingen. Dus geen standaard entrees maar entrees die zich onderscheiden door esthetische waarde, afmeting, materiaal, functionaliteit en kwaliteit. Door deze manier van denken en doen, ontstaat er een hoge mate van flexibiliteit naar architecten en opdrachtgevers. Hierdoor ontstaan er ook entrees die opvallen én allure en cachet geven aan een gebouw of concept. Over de hele wereld vind je onze deuren in mooie en spraakmakende projecten, en daar zijn wij trots op. Ons leveringsprogramma bestaat uit draaideuren, schuifdeuren en taatsdeuren die handbediend of volautomatisch kunnen worden uitgevoerd.

Onze deuren zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Binnenkort gaan wij een bestaande draaideur vervangen voor een nieuwe entree. De opdrachtgever wil een hogere en transparantere volglazen draaideur. De oude draaideur die voor een deel in brons is gemaakt zal als nieuwe hoofdentree gaan dienen in onze fabriek in Duitsland. Deze bestaande deur is circa 30 jaar oud maar verkeert nog steeds in een perfecte staat. Door de demontabele constructie en hoge kwaliteit kunnen wij ook voldoen aan duurzaamheid en circulariteit. De gebruikte onderdelen (grondstoffen) blijven behouden waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan een leefbare aarde voor nu en later.

Naast ons design maatwerk programma hebben wij ook brandwerende en inbraakwerende toegangsoplossingen. Deze entrees zijn in verschillende categorieën leverbaar zodat ook op dit vlak custom made kan worden aangeboden. Wij hebben verschillende voorbeelden van inbraak- en/of brandwerende oplossingen die qua design perfect passen in de categorie high end solution.

Mijn rol binnen Bauporte is het verder optimaliseren en professionaliseren van het bedrijf wereldwijd. Samen met mijn collega’s het verschil maken en een bijdrage leveren aan een spectaculaire architectuur. We dagen architecten uit het beste uit zichzelf te halen, zodat we samen de mooiste entreeconcepten kunnen realiseren! Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten over onze design entrees, komt ik graag met u in contact.